Horvátország a zöld kategóriában - magyaroknak egyszerű a bejutás

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Horvátország a zöld kategóriában - magyaroknak egyszerű a bejutás

Feltöltve: 2020-07-13

Horvátország továbbra is az egyik legkedvezőbb járványügyi helyzettel rendelkező mediterrán ország. Az ország határa korlátozások nélkül átjárható a magyarok számára, a szájmaszk viselése sem kötelező a vendéglátóhelyeken, a strandokon, a szálláshelyeken, illetve a szabadidős tevékenységek során.

A regisztrált esetszám elmúlt napokban tapasztalt enyhe növekedése ellenére Horvátország továbbra is az egyik legkedvezőbb járványügyi helyzettel rendelkező mediterrán ország.

A magyar kormány döntése alapján a Horvátország a zöld kategóriába sorolt országok közé tartozik - ez azt jelenti, hogy a Horvátországba szabad a belépés és a Horvátországból való visszatéréskor a magyaroknak nem kell 14 napos karanténba vonulniuk és nincs szükség negatív Covid 19 tesztre - írja a Horvát Idegenforgalmi Hivatal.

A tengerparton csupán elenyésző számú fertőzést regisztráltak

Július 13-tól Horvátországban kötelező a maszk viselése a tömegközlekedésben és az üzletekben. Nem kötelező viszont a maszk viselése a vendéglátóhelyeken, a strandokon, a szálláshelyeken, illetve a szabadidős tevékenységek során.

Növekszik a turisták száma

A turisztikai forgalmat (kereskedelmi és nem kereskedelmi szálláshelyek, valamint a hajózási charter - eCrew) monitorozó eVisitor rendszer szerint, az idei évben a mai napon, azaz július 13-án, hétfőn tartózkodik először több mint 500 ezer turista – közülük 430 ezer külföldi - Horvátországban. A legtöbb külföldi vendég Németországból, Szlovéniából, Csehországból, Lengyelországból, Ausztriából, Szlovákiából és Magyarországról érkezett. Eddig kevesebb magyar ment, mint tavaly

A magyar turisták idén eddig 56 ezer fővel és 269 ezer vendégéjszakával képviseltették magukat Horvátországban, ami a vendégszám tekintetében 70 százalékkal, a vendégéjszakák tekintetében pedig 67 százalékkal kevesebb az előző év azonos időszakához képest.

Minden Horvátországba utazó figyelmét szeretnék felhívni arra, hogy a határátlépést leegyszerűsítendő lehetőleg még az utazás megkezdése előtt regisztráljanak a magyar nyelven is elérhető entercroatia.mup.hr oldalon.