Székesfehérvár legújabb turisztikai attrakciója, a Panoráma turista busz

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Székesfehérvár legújabb turisztikai attrakciója, a Panoráma turista busz

Feltöltve: 2018-07-03

A piros, kabrió, 1989-es évjáratú busz teljes felújításon és átalakításon esett át. Fehérvár iránt folyamatosan nő az érdeklődés, az év első első négy hónapjában 16-17%-kal nőtt a vendégéjszakák száma.

Az 1989-es évjáratú, 245 lóerős Rába D10-es típusú motorral, ZF hatsebességes váltóval, és Rába futóművekkel ellátott Ikarus 256-os busz teljes felújításon és átalakításon esett át. A változásokat ikarusos szakemberek segítségével végezte el Fung László és fia, Dávid. A buszt kabrióvá alakították és új motor, váltó, gumi és felni is járt neki. A futóművet felújították, új, vajszínű bő üléseket kapott és esztétikai jellegű ráncfelvarrásra is sor került.

A Panoráma busz új dimenzióba helyezi a város turisztikai élményeit, részben a kabrió élménynek köszönhetően új perspektívából látunk Fehérvárra. A nyári főszezonban már ezzel a járművel köthetjük össze a látványosságokat, miközben az idegenvezető, vagy a beépített hangosítás a város történetéről, építészetéről, érdekességeiről mesél. A buszt garantált programok lebonyolítására is igénybe veszik majd. Július és augusztus minden szombat délutánján „Nyári Kultúrkalandokra” invitálják a turistákat és a fehérváriakat egyaránt, a kirándulásokon kétfajta tematika mentén fedezhetik fel a látogatók a Velencei-tó látnivalóit is.

„Ahogy a kisvonatnak is évek óta sikere van, biztos vagyok abban, hogy ennek a kabrió busznak is sikere lesz.” - prognosztizálta Cser-Palkovics András polgármester, aki arra biztatta a fehérváriakat, hogy vigyék el a hírét annak, hogy ez egy gyönyörű város, rengeteg programmal, látványossággal, látnivalóval és ez a nyár is tele lesz élettel. Hozzátette, hogy egy szállodaiparban dolgozó szakember szerint a nyárra kevés a városban a szállodakapacitás: ez pár éve elképzelhetetlen lett volna, hiszen a város kiürült a nyári szezonra.